22 July 2013

What I've been up to #3


 Bună! Azi o să povestesc ce am facut eu în ultima vreme. Sâmbătă m-am întors de la Băile Olănești, unde am fost cu părinții și iubitul. A fost o săptămână minunată, foarte relaxantă, și recomand această stațiune dacă vreți să vă deconectați. A fost a treia oară când am fost aici și cu siguranță nu va fi ultima.
 Stațiunea este destul de aglomerată mai ales la sfârșitul săptămânii (noi am prins și zilele Olăneștiului), dar mereu este multă lume care vine pentru izvoarele cu ape minerale.

 Hello! Today I will tell you what I've been up to for the last week. Saturday I returned from a trip to Băile Olănești I took with my parents and boyfriend. It was a wonderful week, very relaxing and I definitely recommend this resort if you want to get away from all your problems. I went there 3 times and surely I will return. This resort is known mostly for its mineral water and springs.

 Am ajuns pe 14 iulie la prânz și imediat după ce ne-am cazat la Pensiunea Rubin am pornit într-o plimbare să ne revenim după drumul lung de 5 ore. Pensiunea mi-a plăcut, am mai fost cazați aici cu 2 ani în urmă. Prețuri bune, camere mari, spațioase, curate.

 We stayed at Rubin, a lovely place with clean, big rooms. We didn't like the food from the restaurants we went to in the first days but we finally found an amazing place, Cascada Restaurant and Self-service. The  food was amazing, it wasn't crowded, the view was great and the music awesome. 

Am mâncat prima masă la Rubin, însă nu a fost pe placul nostru și nu am mai revenit. A fost o mare problemă cu mesele în primele zile, restaurante erau la tot pasul, însă mâncarea lăsa serios de dorit pentru prețul cerut. Pe lângă asta, peste orice fel de mâncare se punea o tonă de pătrunjel crud pe care eu nu-l suport.
 De abia în a treia zi am descoperit un local cu mâncare extraordinară, Restaurant și Autoservire Cascada. Noi am mâncat în fiecare zi la autoservire și mâncarea a fost foarte bună. Nu era foarte aglomerat, priveliștea era superbă și muzica bună.


 Într-o dimineață am servit și micul dejun aici și a fost delicios și mi-a ținut și de foame, în mod surprinzător. 
 În alte dimineți ne-am luat câte o brânzoaică de la patiserie, un latte machiatto și stateam și am mâncam în parc.

 One morning we ate breakfast at Cascada and it was very nice. In the rest of the morning we ate pastries and drank latte machiatto in the park.

 Recomand gogoșile care se vând aproape de parc, sunt 50 de bani și sunt replica celebrelor gogoși americane, donuts. Bineînțeles că ne-am luat și au fost delicioase. 
Every day we got donuts and they were amazing and very cheap, it was always crowded there.
 Lacul cu nuferi este preferatul meu, rațuștele se plimbă pe lac și broscuțele stau la bronzat pe frunzele de nuferi.
 This resort has an amazing lake with watter lillies, we saw many frogs and ducks and it was lovely.
 Prietenul meu a fost cel mai fericit om pentru că toata stațiunea era plină de căței prietenoși. I-am făcut peste 400 de poze cu cațeii. Nici eu nu am fost mai prejos, găsind două pisicuțe superbe și fotogenice.
My boyfriend loves dog so he was more than happy when he met many friendly and cute ones. I also found two cat's so I can't complain. 

 Cățelușa aceasta o știu de ultima oară când am fost, este tare blândă, dă lăbuța, se trântește pe spate și se alintă. 
 I remember this dog from the last time I went there because she would shake hands with me and be very cute.
 Într-o zi prietenul meu mi-a cules flori și au rezistat până am plecat.
 One day my boyfriend picked flowers for me. How cute!
 Olăneștiul are două parcuri superbe, cel mai mic este extraordinar, am fost fix după ce plouase și ne-am jucat cu o cățelusă tare simpatică.
 Olănești has two amazing parks, the small one is amazing, we went right after it stopped raining and we played with a very cute dog.
 În altă zi am fost la un sanatoriu unde ne-am plimbat, am admirat natura, am râs de un câine care a adormit în cea mai haioasă poziție și am completat integrame.
 Other day, we went at a sanatorium and we enjoyed the nature, made fun of a dog which fell asleep in the most funny position and filled crosswords.
 În altă zi am fost la Căciulata, o stațiune mult mai liniștită decât Olănești în care am stat într-o vară 10 zile și ne-am cam plictisit. În schimb, Oltul se vede superb și apusurile sunt extraordinare.
 We went toward the end of our trip to Căciulata, a much quieter resort with amazing views and sunsets.
 Cum am ajuns, am fost să mâncam la Carul cu Bere. A fost singurul loc în care am gasit și eu să mănânc o salată care să nu fie de murături. A fost tare plăcut, mâncarea bună și chelnerul foarte amabil și profesionist. 
 Right after we arrived, we went to Carul cu Bere to eat and I had a salad. It was very nice, the staff was amazing and we had a good time.
 După, ne-am mai plimbat pe malul Oltului, am facut poze și apoi am pornit spre Mănăstirea Cozia. Am mai văzut-o de vreo 4 ori, grădina este superbă și îngrijită chiar de călugării de acolo.
 Then, we walked on the banks of Olt, took pictures and went to Cozia Monastery. There we saw the most amazing garden, with beautiful flowers. 

 O altă zi ne-am petrecut-o în adâncul pădurii, lângă râu, un loc pe care l-am descoperit prima oară când am fost la Olănești. Ne-am bucurat de sunetul apei curgând, de aerul foarte curat și am completat integrame.
 We spent a whole day in the woods, near a river, in a place we discovered the first time we went there. We relaxed, listened to the river and filled crosswords.

 Prima oară când am fost aici, cel mai tare m-au impresionat licuricii pe care puteai să-i zărești de îndată ce se însera. Tot drumul spre izvoare era luminat de aceste creaturi extraordinare și toata lumea se plimba admirându-i. Acum 2 ani, când am revenit în stațiune, nu am mai găsit licurici și m-am întristat foarte tare, parcă își pierduse puțin din farmec stațiunea. Am crezut că au dispărut, dar anul acesta, plimbându-mă seara pe afară, am descoperit un licurici, și apoi încă unul. În ziua următoare am stat până ne-a apucat noaptea la ultimul izvor și la întoarcere ne-am minunat de sutele de luminițe ce se zăreau printre copaci. A fost punctul culminant al excursiei și este voi rămâne cu această imagine superbă în minte mereu. Tare mi-aș fi dorit să mă pricep să-i fotografiez, dar tot ce se vede este lumina foarte puternică.

I was absolutely thrilled to find fireflies, because I though I wouldn't see them again. The forest was illuminated by these amazing creatures and it was the most beautiful sight I have ever seen.  



 Olănești este o stațiune superbă și voi reveni mereu cu drag. În ultima zi am fost foarte tristă că trebuie să plecăm, însă m-am înveselit puțin gândindu-mă că peste o săpămână plecăm în Grecia.
Olănești is an amazing resort that I recommend to anybody who wants to get away from their problems and enjoy nature. 
 Din Olănești am luat ca suvenir o căprioară tare simpatică și deja am așezat-o la loc de cinste.
 I bought as a souvenir this cute deer.
Ajunși acasă, am fost întâmpinați de o curte plină cu pisici și un cățel ce statea lățit la umbră. 
 Home, we found waiting for us many cats and a dog.
 Pentru a termina săptămâna într-un mod cât mai frumos, am mers aseară în parc, am mâncat floricele și înghețată și am admirat rățuștele care se plimbau pe lac.
 Yesteday evening we went to the park, had popcorn and ice cream and watched the ducks as they were swimming on the lake. 

Tu cum ți-ai petrecut săptămâna?
 What have you been up to?

Kisses

No comments:

Post a Comment